{ "title": "Taze Yaban Mersini", "image": "https://www.yabanmersini.gen.tr/images/taze-yaban-mersini.jpg", "date": "23.01.2024 04:38:14", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Taze yaban mersini, hemen her derde deva, pek çok hastalığa şifa kaynağıdır, yaban mersini. Faydaları ve kullanım alanları o kadar çeşitlidir ki sanırım saymakla bitiremeyiz. İçecek olarak, pasta yapımında, doğal ilaç olarak birçok alanda kullanılan yaban mersini taze iken tüketildiğinde daha faydalıdır. Yaban mersini ya da en çok bilinen diğer adı ile ayı üzümü fundagiller familyasından olup ılıman iklim koşullarında yetişen üzümsü bir meyve türüdür. Ana vatanı kuzey yarım kürenin serin ve dağlık olan yerleridir. Diğer yetiştiği yerler ise Kuzey Avrupa, Amerika'da bulunan Rocky Dağları ve Türkiye'de Karadeniz Bölgesinde en çok fundalık ve ormanlık alanlar olarak bilinmektedir. Karadeniz Bölgesin de en çok Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ve Sinop illerinde yetişmektedir. Faydaları saymakla bitmez demiştik, şimdi de nelere faydalı olduğuna bir bakalım taze yaban mersininin.

Taze yaban mersini faydaları nelerdir?
Kısaca çok faydalı olan bu meyveyi zamanında ve taze olarak ama bilinçli tüketmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Ayrıca rengi ne kadar koyuysa içeriği o kadar zengindir.
" } ] }